Totalul afișărilor de pagină

luni, 7 februarie 2011

Raman Cu Speranta..


In articolul trecut am pus un mare semn de intrebare..in cautarea ajutorului.In necaz, singuratate.. situatii deficile, mereu trebuie sa existe speranta.Speranta e din Dumnezeu, si as dori sa "gusti" 2 minutele aceasta speranta ce invioreaza inima..
Cuvantul speranta isi are originea in latinescul"sperare" ce insemana dispozitia spiritului care il face sa creada in realizarea a ceea ce isi doreste.
Fara SPERANTA nu putem merge mai departe.
Am cautat in dictionare o definitie a sperantei,, rezulta ca este sentimentul unei persoane care spera; este credinta in posibilitatea realizarii unei dorinte sau unei actiuni. Deasemenea am gasit speranta sinonima cu nadejdea si credinta.Insa opusul sperantei e decepția, deznădejdea, disperarea, pacat ca a trebuit sa li se aloce si acestora loc in dictionar si in vietile noastre, pacatul nostru.
Gandind la acesta definitie.. si la tot ce stiu eu despre speranta e ca pot privi spre viitor doar prin ochelarii sperantei. E aer ce-l respir..
Speranta este un fenomen abstract care nu reprezinta ceva concret,este asteptarea noastra, intr-un viitor mai bun.
Marcel Proust a spus:"Speranta e un act de credinta"
Credinta e o speranta ajunsa la desavarsire.
"Acum, dar, raman acestea trei: credinta, nadejdea si dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea". 1Corinteni 13: 13. Desi s.a ales numere de ghinion.. pentru cei superstitiosi, in acest verset din biblie, Dumnezeu ne-a lasat speranta.
Cautand explicatii in Cuvantul Lui, am gasit cea mai autentica exemplificare a credintei, cuvinte vii , traite de oameni care au trecut pe aici, care au trait viata ca si o virtute jertfita credintei, nadejdii lor.
Citeste http://biblia.resursecrestine.ro/citeste/evrei/11
" Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd.
Pentru că prin aceasta, cei din vechime au căpătat o bună mărturie...
.. pentru că Dumnezeu avea în vedere ceva mai bun pentru noi, ca să n-ajungă ei la desăvârşire fără noi."
..totusi noi, care nu ne putem lauda cu asa credinta.. noi cei slabi care ne tanguim la orice pas, care cadem in deznadejde atunci cand ar trebui sa dam dovada Sperantei , Dumnezeu ne lasa scris ca el a avut si are in vedere ceva mai bun pentru noi!!! CUM ASA?
Ceilati din trecut au luptat pentru credinta lor, au dovedit cu viata lor Nadejdea.. si noua.. cei mai puturosi, treziti tarziu, copii rasfatati si de cele mai multe ori nerecunoscatori.. ni se cuvine sa primim totul "de-a-gata", in dar, pe Insusi Dumnezeu facut om, platind tributul pacatelor mele si a ale tale murind..a inviat desenand astfel o cale reala spre cer , spre locul pe care S-a dus sa Il pregateasca pentru noi, ne-a lasat un Mangaietor ...si totul ca noi sa ramanem in credinta, nadejde si dragoste.
Uitam prea repede, ce ar trebui sa ramana vesnic in mintea noastra..NU SUNTEM SINGURI!..la El totul este cu putinta..
STAPANUL GALAXIILOR..are solutie si pentru ingrijorarea mea!
Unde mi-e speranta? Sa stau drept-cand o lume bajbaie in intuneric. Sa caut pacea- cand altii se pregatesc de razboi. Sa daruiesc putinul meu- atunci cand cel fara speranta strange , sa nu piara.sa raspandesc in jur lumina Sa ce aduce dragostea si nadejdea-cand cineva are nevoie de o mana intinsa. Sa raman in credinta in Cristos-atunci cand spumega marea, se cutremura pamantul si se clatina cerurile. Dumnezeul meu CRED ca e mai mare decat toate acestea..si el nu ma va lasa niciodata!
Ne-a promis ca.. toate celelalte ni se vor da pe deasupra.. daca, cautam mai intai imparatia cerurilor.
Intr-o zi il vom vedea! dorinta mea aprinsa e sa ne spuna fiecaruia, ca altadata celor 10 leprosi,orbului Bartimeu, femeii cu scurgere de sange,paraliticului coborat prin acoperis sau servitorul sutasului : „Credinţa ta te-a mântuit.“
Viata cu Isus este speranta fara sfarsit, dar viata fara El, este sfarsit fara speranta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu