Totalul afișărilor de pagină

duminică, 5 decembrie 2010

ORIGINEA CRACIUNULUI

Nasterea Domnului Isus este unul din faptele istorice care a influientat si continua sa influienteze cel mai mult obiceiurile si traditiile din intreaga lume.
In Antichitate, doar se inregistrau datele de nastere si deces a persoanelor considerate importante (regi, printi, ..etc).Pentru asta nu putem cunoaste cu exactitate datele vietii lui Isus si nici preciza anul nasterii. Probabil s-a nascut in ultimii ani de domnie a lui Herodot I Cel Mare , intre 6 si 4 i.C
In Imperiul Roman 25 decembrie era sarbatorita ca Ziua Natala a Soarelui Nascut Invincibil. In aceasta zi se realizau altare,sarbatoare onorata regelui care era considerat un dumnezeu pe pamant. Crestinii au ales aceasta data pentru a sarbatorii nasterea Domnului Isus, fara a atrage atentia.. Cu aceasta evitau persecutiile romanilor si puteau expresa , ca adevarati crestini ca unicul Dumnezeu este Iehova iar pe Isus Cristos ca fiind "unicul Soare si unica Lumina in lume!"
In secolul II d.C, San Telesforo a instituit aceasta sarbatoare iar in anul 440- 25 decembrie a aparut ca fiind data oficiala a nasterii lui Isus. Pe durata primelor secole, aceasta zi a fost sarbatorita cu un caracter placut, umil, in esenta..
Astazi, noi crestinii, exprimam cu nerabdare venirea Craciunului, in intreaga lume.
putand spune intregii omeniri motivul venirii Lui si cum ca El schimba destine..in amintirea nasterii Salvatorului.
Fara indoiala, pentru un observator indoielnic, forma in care se sarbatoreste Craciunul poate parea reprosabila, mai ales in orasele mari, unde oamenii sarbatoresc Craciunul in moduri care nu pot fi considerate niciodata crestine.Spunand asta, este valabil spus ca o data cu timpul s-au adaugat o multitudine de obiceiuri traditionale si seculare pentru sarbatorirea acestui eveniment. Materialismul ce zi de zi invaluieste aceasta celebrare ne induce in superficial, material si lumesc.In perioada Craciunului magazinele raporteaza vanzari record in alcool, mancare,uzul drogurilor creste exorbitabil si oamenii par a se concentra doar in distractii.

Umanitatea uita realul motiv al sarbatorii, elimina sarbatoritul. Deaceea este esential, ca si crestini, sa continuam bucurandu-ne cu El,indepartati de influientele anticrestine.
!Ce Bun si Minunat Este De Stiut Ca Acum 2000 de ani S-a Nascut Cel Promis!
Ce dulce e e gandul ca..intregul an trecem prin momente dificile prin care trecem cu biruita..sau mai putin biruitori, iar la sfarsitul anului ne putem aminti ca intr-o zi oarecare-data exacta nu are importanta- S-a nascut Mantuitorul pacatelor noastre. Isus, care din dragoste pentru noi,, a lasat cerul.. a lasat Totul, facundu-se mic, nascut intr-o iesle..facandu-se OM!!
Cel mai minunat cadou..
"Nu va temeti: caci va aduc o veste buna, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astazi, in cetatea lui David, vi s-a nascut un Mantuitor, care este Hristos, Domnul." Luca 2:10,11
Domnul sa va binecuvinteze..si sa va umple cu pace , de Craciun!!!!

2 comentarii:

  1. Excelent articol...mi-a plăcut enorm şi aş putea spune că eşti salvarea mea pentru această săptămână...dacă îmi permiţi propun articolul tău ca articolul săptămânii la mine pe blog

    RăspundețiȘtergere
  2. Salutare, frate scump! imi cer iertare ca raspund cu intarziere cererii tale. Binenteles ca iti este permis orice din partea mea. Ma bucur mult ca ti.a putut fi de folos articolul.cu aceasta ocazie, vreau sa iti urez Un An Nou Fericit si Iubit alaturi de Domnul nostru!

    RăspundețiȘtergere